Pieter van Tuinen – Van Bruggen Adviesgroep

"Door training van onze adviseurs draagt
Voogd & Voogd bij aan het individuele succes van deze ondernemers en daarmee aan het succes van onze organisatie", zegt Pieter van Tuinen, algemeen directeur van Van Bruggen Adviesgroep.


Van Bruggen Adviesgroep is een franchise organisatie met 50 zelfstandige financieel adviseurs. Daarmee behoort de organisatie tot een van de grootste onafhankelijke ketens in de financiële markt in Nederland. Tegen alle marktontwikkelingen in wist Van Bruggen Adviesgroep ook de laatste jaren groei te realiseren. Dat is mede te danken aan de verbreding van de dienstverlening, door naast het aanbieden van hypotheken en verzekeringen ook financieel advies op maat te bieden en de introductie van makelaardijtak Woon.nl.

Pieter van Tuinen is sinds 2007 als algemeen directeur aan de organisatie verbonden. Naast oprichter Hans van Bruggen is hij voor 50% eigenaar. "Wij werken al sinds 2006 met Voogd & Voogd samen", zegt Van Tuinen. "Hoewel wij vanuit de centrale organisatie afspraken met Voogd & Voogd hebben gemaakt, kunnen al onze 50 adviseurs op decentraal niveau gebruik maken van hun producten en diensten. Vanuit de centrale organisatie regelen we de aanstelling en de administratieve afhandeling van bijvoorbeeld schadeclaims, maar de adviseur heeft volledige toegang tot de dienstverlening van Voogd & Voogd."

"Mede gezien de groei van de markt van de zzp’ers en het MKB-segment hebben wij onze assurantieafdeling uitgebreid met zakelijke kennis. Toen Voogd & Voogd met de zakelijke module ‘MKB pakket’ in Klik & Sluit® kwam, zijn wij daar snel mee aan de slag gegaan", vervolgt Van Tuinen. "De module ‘MKB pakket’ draagt bij aan verdere groei in de zakelijke markt. Samen met Voogd & Voogd verzorgen we de training van onze adviseurs die daardoor over actuele kennis beschikken en snel op nieuwe ontwikkelingen in kunnen spelen."

"Onze samenwerking met Voogd & Voogd ervaren we als prettig en open waarbij wederzijdse kennis wordt gedeeld. Daardoor is er een groot vertrouwen zodat gezamenlijke doelstellingen van groei beter gerealiseerd kunnen worden. Natuurlijk beschikken wij als grote organisatie ook zelf over de nodige kennis, maar als je specialistische kennis op een specifiek terrein nodig hebt, dan is het soms beter om met een kennisintensieve partner samen te werken. Die vorm van samenwerking hebben wij met
Voogd & Voogd en daarmee wordt onze slagkracht en flexibiliteit aanzienlijk vergroot", besluit
Van Tuinen.

Pieter van Tuinen, Van Bruggen Adviesgroep