De gesprekspartner voor leidinggevenden en
medewerkers voor personele aangelegenheden

De drang om te blijven innoveren zit in het DNA van Voogd & Voogd. Met ruim 100 jaar aan kennis en ervaring in de branche hebben we inmiddels een reputatie hoog te houden en hebben we een enorme hoeveelheid vakkennis in huis. Om te blijven verbeteren werken we met de toppers uit het veld. Mensen die het verschil durven én kunnen maken. Betrokken professionele medewerkers! Daar draait het om binnen Voogd & Voogd. 

Als HR Adviseur ben je een gedegen en stevige gesprekspartner voor de leidinggevenden en medewerkers van Voogd & Voogd en houd je continu aansluiting met de organisatiedoel-stellingen. Je bespreekt, analyseert, interpreteert en adviseert. Je weet je goed staande te houden binnen een dynamische organisatie en je gesprekspartners ook in alle hectiek van de juiste adviezen te voorzien. Je stelt de juiste prioriteiten in zaken die ad hoc op je afkomen en je kunt je werk strak organiseren. Uiteraard werk je zelfstandig en ben je in staat om van toegevoegde waarde te zijn voor de organisatie. 

Daarnaast is samenwerken met je (HR) collega’s en het inzetten van elkaars kwaliteiten een must. Hierin is het van grote waarde dat je HR gerelateerde projecten kunt initiëren én implementeren. Je adviseert leidinggevenden over inzetbaarheid van hun medewerkers, arbeidsvoorwaarden, beloning, ziekteverzuim, contractverlengingen en andere personele aangelegenheden. Hiervoor reis je regelmatig naar de leidinggevenden op onze verschillende locaties in het land.

Ook weet je van A tot Z de regie te behouden. Je bent volledig op de hoogte van de laatste HR trends en onderwerpen als talentmanagement en (interne) mobiliteit. Je hebt een heldere en duidelijke visie op de dagelijkse behoeften maar weet je ook een goed beeld te vormen van hetgeen nodig is in de toekomst. 


Hoe leg je op een feestje uit wat je doet? 
“ik ben de adviseur en vraagbaak voor leidinggevenden en medewerkers voor alle arbeids- en persoonlijke ontwikkeling gerelateerde vragen"


Hoe pak je dat aan?

     - Je onderhoudt actief contact met leidinggevenden over o.a. te volgen opleidingen, de beloningssystematiek, ziekteverzuim, contractverlengingen en talent management

     - Je beantwoordt de vragen van leidinggevenden en medewerkers op het gebied van personeelsbeleid, fiscale en sociale wetgeving en de Wet Financieel Toezicht (WFT) 

     - Je begeleidt het ziekteverzuimproces en bewaakt het dossier Poortwachter

     - Je bewaakt de Permanente Educatie van onze medewerkers

     - Je weet wie onze talenten zijn en bent op de hoogte van ambities en de mogelijkheden van de individuele medewerkers

     - Je werkt samen in een gedreven team om onze ambitieuze doelen te behalen

     - Kortom, onze medewerkers en leidinggevenden kunnen bij jou terecht!

Hoe ziet je team er uit?
De HR adviseurs zijn onderdeel van het HR team waar ook de Personeelsadministratie en Recruitment onder vallen. Je rapporteert aan de HR manager en je maakt deel uit van een dynamisch team van 3 HR adviseurs die samen alle bedrijfsonderdelen bedienen. Daarnaast heeft ieder ook zijn eigen specialisme. We hebben een prettige werksfeer met talentvolle, gedreven en ambitieuze collega’s in een ondernemende werkomgeving waar je volop de ruimte hebt voor eigen initiatieven. Verantwoordelijkheid, uitdaging en plezier in het werk staan voorop met een mix van kennis en vrijheid. Vertrouwen dient als basis om de slagvaardigheid van de organisatie te vergroten. Ambitie en persoonlijke groei worden daarnaast sterk aangemoedigd. 


Wat breng jij mee?

     - Je hebt een gedegen kennis van en ervaring met HR Processen & HR gerelateerde thema’s

     - Je bent een uitstekende bruggenbouwer en sterk in het onderhouden van (interne) relaties

     - Je hebt een pro-actieve houding en weet anderen op een prettige, maar effectieve manier te overtuigen

     - Je bent een energieke en enthousiaste teamspeler die anderen weet mee te nemen in zijn/haar koers

     - Je staat stevig in je schoenen en gaat efficiënt om met ad hoc werkzaamheden

     - Je denkt procesmatig, bent accuraat en hebt een sterk cijfermatig inzicht

     - Je hebt een afgeronde opleiding HBO Personeelsmanagement of vergelijkbaar

     - Je hebt ruime werkervaring als HR Adviseur binnen een middelgrote organisatie

     - Je bent ondernemend, kritisch en pragmatisch


Wat bieden wij jou?

     - Een leuke en uitdagende functie voor minimaal 32 uur in de week

     - De vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk op jouw manier te doen

     - Volop mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen

     - Een premievrij basispensioen

     - Een fijne werkplek in ons kantoor in Roosendaal met een geweldige werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan


Sollicitatieprocedure

Presenteren
Durf jij jezelf te presenteren? Stuur ons een videoboodschap waarin je jezelf presenteert en uitlegt waarom we op zoek zijn naar jou. 

Solliciteer
Leuk dat je solliciteert! We nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Telefonische intake
Onze Recruiter belt je om kennis te maken en alvast wat eerste vragen aan je te stellen. 

Interview
Je komt gezellig bij ons langs, zodat je een goed beeld van de functie, je collega’s en onze cultuur krijgt en wij natuurlijk ook van wie jij bent en van jouw ambities.

Contractaanbieding
We verwelkomen je graag in ons HR team!